Tein tänään Pommille (ikää 18 viikkoa) pellolle 200metriä pitkän suoran jäljen.
Tuulta ei ollut juuri yhtään. Maa hivenen kostea ja pellolla paikoitellen korkeahkoa heinäkasvia.
Jäljelle laitoin noin 20-40 askeleen välein Frolicin palasen (1/4), alussa oli pari palaa ja lopussa oli sen iltaruoka.
Pennulla on edellen vauhtia liikaa. Alkumatkan nenä oli liian korkealla, liekö johtunut niistä hennoista heinän varsista, joihin lahkeeni olivat koskettaneet. Niitä se ajoittain haistoi - oikein antaumuksella. Sadan metrin jälkeen vauhti alkoi hidastua ja pää laski huomattavasti alemmas. Tosin korkea heinäkin loppui.

Loppu meni hyvin. Ruokakupilla käskyllä deck se meni maahan ja odotti, että saanpurkin auki. Edellisellä kerralla se oli malttamaton ja siksi nyt annoin käskyn.

Me harjoiteltiin tänään myös seuraamista. Koira tulee edestä sivulle, kääntyy takana jalan mukana ja päätyy viereeni istumaan. Sitten otettiin yksi ainoa askel eteenpäin. Siinä meidän "seuraa" käskyn harjoittelua. Palkaksi namia.
Luoksetulon paikkaa, tosi lähelle, harjoittelen silloin tällöin. Sitä pitäisi harjoitella enemmän ja nimenomaan sellaisena pentuluoksetulona, että saan sen pysymään nopeana.

Stella on juoksussa ja sen kanssa pidetään taukoa treeneistä. Otin kyllä sisällä kaukokäskyjen liikesarjoja epämääräisessä järjestyksessä metrin etäisyydeltä. On tosi nopeat liikkeet.