Tulin sen verran aikaisin kotiin töistä, että päätin tehdä jotain jälkeen liittyvää treeniä koirien kanssa. Niin siinä kuitenkin kävi, että vain Pommin kanssa treenattiin.

Tein sille ensin keppiruutuja. Ekassa ruudussa se ei meinannut tajuta keppiä, mutta kun kehuin sitä kuonon ollessa kepin päällä, se ymmärsi kehujen jotenkin liittyvän keppiin. Sainkin kepin sieltä ruudusta käteeni. Toisella kertaa se oli jo jyvällä asiasta ja keppi löytyi nopeasti ja tuli käteeni tosi vauhdilla.

Sitten tein pienen pienen matkaa jälkeä (aikamoista väylää) ja pudotin sinne muutamien metrien päähän alusta yhden kepin. Aloitettiin jälki ihan normaalisti. Pommi lähti vauhdilla nenä tuhisten liikenteeseen. Se astui kepin yli, mutta tajusi samalla, että siellä oli jotain. Voi, että se oli suloisen innokas löydöstään! Palkkauksen jälkeen heittelin vielä hetken keppiä ja ihailin sitä.  Tosi hyvää on myös se, että se tuo esineet ihan käteen asti sen kummemmin asiaa ihmettelemättä. Ensimmäinen keppitreenimme oli siis onnistuneempi kuin osasin odottaa.

Eilen käytiin treenamassa Stellaa ja Pommia Hiiden Haukkujen kentällä. Ensin otin Pommin ja sille tehtiin muiden koirien siedätystä - hyvin sieti muut ja teki jopa asioita (seuraamista, sivulle tuloa ja noutoa) muista välittämättä. Sitten vielä kaveri antoi sille nameja sekä kopeloi sen kuten näyttelyssä tehdään. Myös hampaat katsottiin.

Sitten treenasin Stellaa. Otin mm. ruudusta sekä VOI- että EVL-versiota. Merkille lähdössä se jostain ihmeen syystä menee nyt ensin maahan eikä lähde heti. Pitää miettiä, miksi lähtö on nyt hukassa. Istuminen paikalla ei ole vielä varmaa. Siinä minun tulee pakittaa vähän ja helpottaa sitä sekä näkyvyyden että ajan suhteen.

Lopuksi otin Pommin uudestaan kentälle. Taas kopeloitiin, tein kaukokäskysarjoja - siis tekniikkaharjoituksia, seisomaan jäämistä (näyttelyjen takia) ja pentuluoksetuloa. Viime mainitussa pitää muistaa lähteä Pommin luota siten, että sillä on veto meikäläistä kohti eikä se hämäänny tilanteesta.

Pommi ei aristele vieraita ihmisiä, mutta esim. pään koskettamisesta se ei hirveästi välitä, hyvin mielellään vetää pään pois käden alta. Kaverini kokeili sen kanssa luoksetulon paikkaa ja ihan lähellehän se Pommi asettautui, vaikka täysin vieras ihminen oli sen edessä.

Lopuksi se sai leikkiä vajaan 4kk ikäisen bortsupennun kanssa. Se oli nastaa Pommin mielestä.