Käytiin treenaamassa kentällä vielä iltamyöhään. Se oli positiivinen yllätys. Olin odottanut, että Pommi vaan irvistelee ja ärisee muille koirille eikä yhtään keskity minuun. Mutta toisin kävi. Vaikka sille yksi koirista irvisti oikein rumasti ja vielä ärisi ja vaikka se oli paikallaan makuussa kahden uroksen välissä, sen huulet eivät kertaakaan nousseet ylös eikä ääntäkään kuulunut. Eikä muut koiranneet häirinneet sitä niin paljon kuin olin olettanut.

No mitäpä me tehtiin:

  • Opeteltiin paikallaan makuuta häiriön alaisena. Minä itse olin kyllä paikalla hihnan mitan päässä. Olihan se eka kerta, kun Pommi oli makuulla vieraiden joukossa. Aluksi se yritti nousta, kun tulin sen vierelle. Tajusin, etten ollut harjoitellut makuuttaa sitä vierelläni. Äkkiä se tajusi sen, että ollaankin maassa kunnes toisin sanotaan.
  • Seuraamista ja pysähdyksiä. Edettiin muutamia metrejä kontaktia pitäen, käytin namia apuna. Palkkasin hyvästä suorituksesta välillä patukalla, johon se onkin aika hulluna. Onneksi tuli opetettua irti-käsky ihan pikkupentu -vaiheessa, joten vaikka se aika raivokkaasti taistelee patukasta ja saan pyöritettyä sitä ilmassa, se päästää patukasta irti heti käskystä.
  • Liikkeestä pysähtymistä top-käskyllä. Sama käsky tarkoittaa yleensäkin seisomista paikallaan. Liikutin sitä vapaana, kutsuin ja top sekä käsimerkein pysäytin sen salamaseisontaan. Josko tämän koiran kanssa ei tulisi samoja ongelmia kuin tuli Stellan kanssa.
  • Alokasluokan hypyn alkeita. Sitä tehtiin muutamia kertoja ja jätettiin asia muhimaan seuraavaan kertaan.
  • Luoksetuloa ja luoksetulon paikkaa. Pikku pyrkimys kallistua meikäläisen vasemmalle sivulle tai istua hivenen vinoon. En kyllä muista ottaneeni sille tänne-seuraa -sarjaa, joten siihen on nyt joku muu syy. Pitääpä pohtia.
  • Luosepäästävyyttä mukaillen. Siinä tuo koira on ihan sika. Se näyttelee muka kauhistunutta ja yrittää karata peloissaan, mutta heti kun "kopeloijalle" ilmestyy namit käteen, unohtuu Pommilta arkailut. Sitten sitä melkein kiivetään syliin pussailemaan.
  • Yleistä hengailua vieraiden koirien joukossa ja kontaktin pitoa.

Pommi olisi kyllä halunnut treenata noutoa kaverin kapulalla, mutta minä olin sitä mieltä, että antaa kaverin noutaa kapulansa ja otetaan me ensi kerralla omat kapulat mukaan.

Oli siellä ihana botrsutyttö, jonka kanssa Pommi olisi pidempäänkin hengaillut. Pompulan häntä (se pikkupätkä)  veti ylös-alas liikettä kuin kolibrin siivet. Sitä se ihastuminen teettää.