Iltapäivällä sitten otettiin tokotreenit Stellan ja Pommin kanssa.

Ensin Pommi.

  • Nostatin Pommin intoa tuoda noutokapula. Tätä pitää työstää aika lailla, että siitä saadaan ihan valmis koeliike. Mutta tässä vaiheessa harjoitellaan noutoa pala palalta ja pidetään leikkien intoa yllä.
  • Tunnistusnoudosta meillä oli ihan eka treeni. Tässä on monta tapaa aloittaa, mutta me aloitimme oman esineen piilottamisella ruohikkoon parin metrin päähän. Kunhan Pommi tajuaa, että etsitään sitä omaa esinettä, otan satsin erilaisia esineitä ympyrään ja opetan Pommin samalla kertaa tuomaan sekä minun koskettamani esineen että kiertämään yleensäkin esineet koskettamatta tai tallaamatta niitä. Pommi oli muuten oikein pollean oloinen, kun se kapula löytyi nurmikosta. Yhtään epäröimättä se lähti tuomaan sitä minulle. Tässä samalla tuli harjoiteltua paikallaanoloa, sillä Pommi oli makuulla sen aikaa, kun jemmasin kapulaa ruohikkoon. Hyvin pysyi makuulla.
  • Seuraaminen. Pieniä pätkiä seuraamista imuttamalla, mukana käännöksiä oikealle. Kivasti Pommi pitää kontaktia.
  • Luoksetulo ja pysäytykset. Kahden (kolmen) pallon kanssa harjoiteltiin nopeaa luoksetuloa ja nopeaa seisomaan jäämistä. Näyttäisi siltä, että pysähdys seisomaan tulisi Pommilta luonnostaan. Tätä pitää treenata paljon, sillä Stellan kanssa ollaan tässä ihan liemessä - edelleen.
  • Ruutu. Minulla oli pieni laatta, jota käytän ruutuna. Laitoin sen 1-2 metrin päähän ja sanoin Pommille ruutu. Näkee, että se odottaa innokkaana ruutukäskyä ja heti sen saatuaan juoksee laatan päälle odottamaan namia. Jes! Kohta voidaan ottaa ruututolpat mukaan ja alkaa pidentää matkaa. Minulta löytyy kolmet tolpat: ne oranssit tötsät ja sitten punaiset sekä valkoiset matalat lieriöt.

Pommi on ihanan mukana treenissä. Se katsoo hiljaa koko aika ja odottaa, mitä seuraavaksi tehdään. Jokaisen yksittäisen treenin jälkeen revitetään patukalla ja Pommi katsoo rintataskussani olevaa patukkaa merkitsevästi suorituksen jälkeen :-D

Seuraavana Stella ja nyt oli Pomin vuoro katsella kateellisena ikkunasta pihalle, johon rakensin Stellalle treenin.

  • Luoksetulo ja pysäytykset kolmella pallolla. Jos ihmettelet miksi kolme, se johtuu siitä, että Stellapa ei pudota esinettä suustaan, kun heitetään se toinen esine toiseen suuntaan. Teen joka kerta vaihtelevasti läpijuoksutusta ja pysäytyksiä, koska Stella on ihan hirveä ennakoimaan asioita. Se ajattelee liikaa.
  • Seuraaminen: Nyt harjoiteltiin pidempää seuraamista ilman palkkaa. Stella seuraa liian edessä, mutta katsekontakti oli täydellinen. Tehtiin kaikki koeliikkeen eri osa-alueet rytmin vaihtoineen ja sivuaskelineen. Tuota paikkaa lukuunottamatta kelpo suoritus.
  • Ruutu: Tein ruudun kolme kertaa. Käytin tarkoituksella matalia punaisia tolppia, jotka on vaikea havaita. Vien Stellan joka kerta muutamalla askeleella kohti ruutua ja siinä sanon, että nyt tehdään ruutu. Se merkkaa, että ruutu on siellä kohtisuoraan edessä. Pysähtymisen jälkeen kysyn "missä ruutu" ja kun Stella katsoo oikeaan suuntaan, sanon "hyvä". Eka lähetys: Stella juoksi ruudun vasemmalle puolelle, mutta tajusi samassa virheensä. Siirtyi nopeasti "ruudun" päälle ja silloin sanoin terävästi "seis". Käskyni ovat tarkoituksella teräviä/kovia, koska Stella on aiemmin vetänyt herneet nenän liian kovasta/terävästä käskystä. Nyt opetetaan myös tuota sietokykyä. Palkkasin  patukalla ekan ruudun. Toka ja kolmas ruutu hyvin suoraan keskelle ja pysähdys hyvin käskystä. Palkka seisaaltaan namilla. En ottanut makuuta enkä luoksetuloa nyt.

Stellalla on nyt intoa kuin pienessä kylässä. Niillä on Pommin kanssa selvästi joku kisatilanne - kumpi saa treenata enemmän mamin kanssa. Sopii minulle niin kauan kuin hommat sujuvat tähän malliin.