Mennyt viikonloppu on ollut vesipelastusviikonloppu.

Lauantaina oli Stellan ehkä ainoa tämän vuoden vesipelastuskoe. Se meni aivan nappiin - saatiin täydet 100 pinnaa ja siirto avoimeen luokkaan. Tässä liikekohtaisesti omat kommentit

  • Hyppy ja uinti: Jorma apuohjaajana veneessä. Hyppy 50metristä meni kuten aina. Stella istuu siivosti ja lähtee kuin tykin suusta. Ui ihan hyvää vauhtia ja tuli suoraan keskelle maalitolppia. Aika 1.02min.
  • Esineen vienti: Jorma apuohjaajan ominaisuudessa lähettämässä rannalla ja minä vastaanottamassa veneessä, 30m. Lähetys meni hyvin, hyvä uinti. Ainoa miinus on se, että Stella voisi tarjota kunnolla esinettä veneen reunalla. Se tahtoo joko kaartaa turhan aikaisin ohi tai sylkäisee patukan. No sain kuitenkin dummyn käteen ilman turhia hoppuja, mutta piti huomauttaa käteen tuomisesta. Aika 0.37min.
  • Veneen nouto: Jorma apuohjaajana veneessä 30m. Lähetys ja uinti meni hyvin. Otti köyden hienosti ja nyt vedon aloitus sujui hyvin. Muisti kait, että köysi nykäisee aika kovasti, kun koko veneen paino alkaa kohdistua siihen. Hyvä paluu maalitolppien väliin. Pidin Stellan huomion veneessä koko soutumatkan poijulle. Aika 1.50min.
  • Hukkuvan pelastaminen: Minä rannalla lähettämässä, ei apuohjaajaa käytössä. Tätä pelkäsin tosissani. Stellaa ei oikein kiinnostanut veneen reunalla keikkuva ukko soutumatkan ajan, mutta kait se sitten oli sitä seurannut sivusilmällä, kun lähti ilman aikailuja. Seurasin silmä kovana sen korvakarvoja. Kun se kerran alkoi kääntää päätä, hihkaisin samalla sekunnilla Nouda ja niin jatkoi Stella matkaa hiljentämättä lainkaan vauhtia. Otti hyvin dummystä kiinni - tällä kertaa kääntyi "oikein", eli siten, että esine ja ukko jäivät sille sivuun niin, ettei dummyn naru kuristanut kaulaa. Useimmiten Stella kääntyy väärän suuntaan ja sitten on uinti hankalaa. Aika 1.50min.

Tänään olin samaisessa paikassa kokeessa, mutta nyt koesihteerinä. Rannalla oli hyvä paikka seurata koirien suoritusta. Paroni (H Jummi Jammi) sai melkein ykköstuloksen, vaivaisesta pisteestä jäi kiinni. Siinä oli koira intoa täynnä!

Miksikö tuo taisi olla ainoa kokeemme tänä vuonna? No kun Stellukka on astutettu ja todennäköisesti on kantava - ainakin päätellen mielettömästä nälästä, mikä sillä on. Käydään ultrassa pikapuoliin varmistamassa asia ja laskettamassa mahdolliset pienokaiset.

Pommi on saanut tänä viikonloppuna pelkkää halia ja pusua, mistä se kyllä on erittäin otettu. Sen treenaaminen tiivistyy nyt sekä toko/tottis että maastopuolella.