Onpa järkyttävän pitkä aika, kun on tullut viimeksi päivitettyä. Aika lentää siivillä.

Koiruuksille kuuluu seuraavaa...

Gööttinarttu Honey steriloitiin vihdoinkin. Eihän se täytä ensi kuussa kuin 7v, mutta siitä ikiliikkujasta ei sitä ikinä usko. Tikit ja "satelliitti" saatiin eilen pois ja nyt on jälleen pohkeet turvassa. Varoituksen sana muille; tarkkailkaa noita muovikaulureita, etteivät pääse hankaamaan ihoa. Honeylla on paksu turkki ja eläinkaupasta ostamani "neppiversio" rikkoi kaulan alaosan ilman, että huomasin paksun turkin seasta sitä. Nyt on sitten reppanalla varmaan kutiava ihoalue kaulassa. Onneksi se ei tunnu sitä pahemmin raapivan. Antibioottivoidetta laitan siihen aamuin ja illoin.

Midi niin ikään ei vanhene, mitä nyt portaissa tuntuu tulevan välillä arviointivirheitä. Kompastelee siihen malliin, että joko ei näe tai ei enää tajua etäisyyksiä entiseen malliin. Ehkä sallittaneen 13-vuotiaalle. Muutoinkin se on iloisesti vanhuuden höppänä.

Pommin kanssa ollaan käyty tekemässä muutamat metsäjäljet ja tokoiltu hissukseen kotipihalla. Jäljestä se tykkää edelleen kuin hullu puuroista. Kepit ovat rasittava hidaste matkalla - sen mielestä - täytyy nopeuttaa kepin ottamista ja palkkausta. Käytiin agilitykentällä toissaviikolla ja kokeilin mitä se muistaa kahdesta treenikerrasta (talvella Stellan juoksutauolla). A:n alastulo oli jäänyt ihanasti mieleen - istahti ihan itsekseen alastulokontaktille kuin olisi sitä ikänsä tehnyt. Hypyt menevät ok, mutta keinu vaatii opetusta. Meillä on aikaa, sillä agility ei ole vuorossa vuosiin.

Stellalla on juoksussa menossa 15. päivä. Se sai jostain ihme oksennuskohtauksen. Oli oksentanut rajusti koko sunnuntaiyön - lattia lainehti vesioksennusta. Pelästyin valtavasti sen heikkoa kuntoa. Töihin oli pakko lähteä, mutta onneksi miehen sisko tuli noutamaan Stellan ja vei sen lääkäriin. Se sai piikit kuumeeseen, kipuun ja pahoinvointiin. Vuorokauden sisällä se oli aivan kunnossa. Epäilen itse, että oksennuksen aiheutti jotain jota se oli syönyt tai sitten se lämpeni liikaa. Oltiin sunnuntai-iltana Janitan agilitykurssilla ja kenttä oli tosi pölyävä ja kuuma. Ei Stella koko aikaa ollut auringossa, mutta ehkä tuo juoksukin sekoitti kehon tasapainoa. Onneksi selvittiin säikähdyksellä. Kukaan muu koirista ei saanut oksennustautia.

Itse olen vaihtanut työpaikkaa 24v11kk jälkeen. Nykyään teen töitä Helsingin Vallilassa SOK:lla. Siirryin sitten toimittajan roolista asiakkaan rooliin ;-)