Minä älykääpiö ilmoitin Stellan vesipelastuskokeeseen ennen kuin se oli kertaakaan käynyt uimassa järvellä. Nyt on takana kaksi treenikertaa oman perheen kanssa, huomenna olisi tarkoitus lähteä Maskuun treeniin töiden jälkeen. Great - Hki/Vallilasta kiireen vilkkaa Somerniemelle ja sieltä vauhdilla Maskuun! Eikä varmaan teillä ole kulkemassa ketään muuta kuin me ;-) Ensi viikolla ehditään treenata kerta vielä, mutta ihan herran hallussa on, mitä tapahtuu kokeessa. Viime kesän välivuoden jäljiltä ei oikein tuo vepe ole kuosissa.

Tänään käytiin siis Stellan ja Pommin kanssa järvellä. Me löysimme aivan ihanan kangasmetsän keskellä olevan rannan, josta on hyvä lähettää koira. Maastoautoahan sinne menoon tarvittaisiin, sillä Touranin maavara oli tänään aika kovilla. Miksi ihmettä puun juurien pitääkään kasvaa maan päällä?

Otin Stellalla kolme liikettä eli veneestä hyppy ja uinti rantaan, esineen vienti veneeseen ja veneen veto.

  • hyppy ja uinti kiitettävä. Minä rannalla, koira "yksin" veneessä. Välitön lähtö käskystä ja tänään tuli suoraan maalitolppien välistä luokseni. Siis jos ne maalitolpat olisivat olleet - mutta siis kuvitteellisesti.
  • esineen vienti hyvä. Jorma lähetti, minä olin vastaanottaja. Näin päin on vielä pakko tehdä, koska muutoin rannasta lähtö on hankalaa - ei tahdo jättää mamia. Lähtö oli suht hyvä ja uinti oli vakaata. Kokeissa minun pitää olla tarkkana esineen ottamisen kanssa, ettei Stella ehdi pudottaa sitä. Nyt aikailin käsi ojossa ja esine putosi veteen sormieni eteen.
  • veneen veto hyvä. Jorma rannalla, minä veneessä. Kokeessa ehdottomasti toisinpäin! Lähtö oli hyvä ja uinti suora ja varma. Köyden ottaminen hyvä, mutta sitten nousi kysymysmerkki neidin pään päälle: ai että minne tämä vene mami kyydissä viedään ? Käskytin "rantaan" ja Jorma kutsui rannasta.  Lamppu syttyi ja vetihän se meidät rantaan. Mutta valitettavasti ei vie ihan käteen asti köyttä. No tolpista oltaisiin tultu todennäköisesti ohi, mutta on liian tarkalla. Tähän tulee jatkossa puuttua.

Sitten treenien jälkeen leikittiin heittelemällä esineitä veteen ja hullunahan Stella niitä haki. Tässä vaiheessa rannalta koko ajan touhua seurannut Pommi otettiin mukaan menoon. Se oli hyvin hädissään siitä, että Niko oli veneellä järvellä, mutta ei uskaltanut uida luokse. Kun Stella lähti noutamaan esinettä, Pommi ihan vahingossa meni mukaan. Kamalaahan se oli katsoa, sillä eka uintikiekka oli ihan pystyuintia - mutta pinnalla pysyi. Sitten meni aikaa ennen seuraavaa kertaa, joka olikin jo astetta matalampaa uintia. Muutamia kertoja kun käydään järvellä, niin eiköhän se tekniikka ja rohkeus sieltä löydy. Varsinkin kun Stella saa kaikki lelut ja namipalkat.

Lopuksi Pommi tuli vielä luokseni veneeseen ja kävimme heittämässä pienet kierrokset kumiveneellä. Rantaan tultaessa Pommi uskalsi hypätä veneestä.

Toivottavasti päästäisin lauantaina vielä jonnekin, jos vain löytyisi juhlijoista vapaa ranta.