Heti kesäleirin jälkeen mentiin Stellan kanssa ekaan avoimen luokan vesipelastuskokeeseemme hyvin levänneinä ;-)  Stella edelleen vähän ärtyisä ja minä kiroten tätäkin älynväläystä.

Me olimme harjoitelleet poijun vientiä, sillä se tulee uutena esineenä tässä luokassa. Edellisen päivän treeneissä Stella vei poijun heti ekalla kerralla Jormalle veneeseen, mutta ei suostunut tekemään sitä toiste. Vähän epävarmoin mielin viennin suhteen lähdimme koitokseen. Tässä ei enää saa olla omaa apuohjaajaa.

Ensimmäinen liike oli toisen veneen hinaus. 50 metristä lähetin koiran. Taisi lähteä heti ekalla käskyllä ja eteni hyvin 30 metrissä olevaa venettä kohden. Veneestä heitetty sininen köysi upposi aika paljon, en itse nähnyt sitä kunnolla koko matkalta. Koiran kuulemma pitäisi nähdä sininen hyvin myös vedessä. Anyway juuri kun olin vetämässä keuhkot täyteen ilmaa "rantaan" käskyä varten, huomasin ettei koira tarrannutkaan köydestä kiinni. Se meni muutama kymmenen senttiä koyden pään ohi eikä löytänyt sitä. Se ui monta isoa kaarta ja tuli pari kertaa 50m veneellekin, josta lähetin sen uudelleen köyttä etsimään. Se ei kuitenkaan tajunnut mennä riittävän lähelle venettä (tuuli painoi köytt venettä kohti) ja niinpä minun piti keskeyttä liike, ettei koira kuluta kaikkia voimiaan 1. liikkeeseen. Keskeytyksen jälkeen köysi heitettiin uudestaan ja nyt Stella näki sen, otti ja vei rantaan. Se oli aika väsynyt. 0 pistettä.

Vientiesineenä oli PELASTUSLIIVI!!! Sitä ei oltu ikinä edes kokeiltu. Niinpä otettiin toinen pelastusliivi ja tehtiin pikatreeni. Hyvin Stella vei pelastusliivin maalla jopa vieraalle. Kun mentiin rannalle liikettä suorittamaan, kuumensin sitä vielä pelastusliivillä ennen kuin vene, johon liivi piti viedä, lähti rannasta. Stella oli ihan täpinöissään. Käskyn saatuaan se tarrasi pelastusliiviin kiinni, ja ihan apinan raivolla alkoi tappamaan sitä. Voi saasta!!! Ei sitten pienen pientäkään aietta viedä sitä mihinkään. 30 sekuntia sitä hauskaa pidettiin, kunnes tuomari vihelsi pelin poikki. Lähetysaika ylittyi, 0 pistettä. Positiivista, että koira ei nirsoile pelastusliiviä ;-)

Kolmas liike oli 50 metristä "hyppy ja hinaus". Heitin köyden ja Stella lähti käskystä perään. Otti köyden ja lähti hinaamaan kohti rantaa. Valitettavasti myötätuuli painoi veneen eri puolilta 30m poijua kuin mistä koira ui. Juuri kun olin pyytämässä lupaa nostaa köysi poijun yli, syöksyi kilpailutuomari veneen keulaan ja irrotti köyden poijusta. Köysi irtosi samalla Stellan suusta, mutta se otti köyden uudestaan ja käänsi täysin väärinpäin olleen veneen uudelleen kohti maalia, jonne mentiinkin kauniisti keskeltä sisään. Täydet 25p, olipa kiltit tuomarit.

Viimeinen liike oli hukkuvan pelastaminen. Stella ei lähtenyt 50m veneestä ekalla käskyllä, vaikka hukkuva putosi 30m veteen. Jouduin käyttämään kaikki käskyt (3kpl). Lähti kuitenkin, otti hukkuvan, vilkaisi taakse ja "rantaan" käskystä meni maaliin - taas keskeltä sisään. 22p. Pitää ottaa "mene" käskyksi, sen pitäisi tepsiä tuohon lähtöongelmaan. Onneksi koiralla ei ole ongelmia siitä, että minä itse jään 50 metriin odottelemaan. Mutta minun on lopetettava kaikki käsimerkit, sillä tietämättäni tässä luokassa niistä saakin tuplakäskyn.

Pisteitä 47 eli ei tulosta. Olipahan oikein murphyn lakien koe  - vain tuon viennin piti olla epävarma.