Löysin vihdoinkin pellon, johon voi tehdä jäljen koiralle. Nuorimman pojan kummisedällä on metsän keskellä ns. kesantopelto vai mitä ne nykyän ovat. Siihen saa just ja just pituudeltaan puolen kilsan jäljen.

Kun olin aloittamassa jäljen tekoa poikani kummisetä vielä siinä vierelläni, tuli metsästä iso hirvi pellon toiseen päähän. Se söi rauhassa ruohoa ja töllisteli meitä. Timo varoitteli, että se voi olla emonsa vieroittama otus, joka saattaa äityä hyvinkin sosiaaliseksi. Hirvinuorukainen päätti onneksi jatkaa matkaa metsään.

Tein jäljen kiertämällä pellon eli siihen tuli pitkä suora, 90 kulma, lyhyt suora, 90 kulma, pitkä suora, 90 kulma ja lyhyt loppusuora. Jäljellä oi keppejä 3 + 1 + 1 + 1 eli täydet kuusi. Alkusuoralla siis "sumaa". Tuuli tuli takaoikealta eli alkusuoralle sopivasti. Matkaa jäljele tuli gPodini mukaan n. 520m.

Toisen kepin Pommi oli jättää - kiire kai jatkaa, mutta muutoin kaikki kepit nostettiin hyvin. Kakkos ja kolmoskepit ja etenkin kolmoskeppi olivat siellä hirven ylikulkualueella. Hirven jäljet vaikuttivat Pommiin yllättävän vähän. Pakko oli vähän haistaa niitä, mutta koira jatkoi oma-aloitteisesti oman jäljen ajoa. Loppusuorat oikein mallikelpoista menoa sopivalla vauhdilla eli ei liian lujaa. Lopussa kuudennen kepin jälkeen oli ruokapalkka. Jokaiselta kepin nostolta tuli myös yksi Frolic, mutta siellä palkka on hyvin nopea.