Tämä vappu on mennyt tehdessä sitä sun tätä kotiaskaretta enimmäkseen pihalla. Siitä kiitoksena punoittava iho kasvoissa ja käsissä. Jopa jalkoihin on tullut rusketusraidat Yllättynyt Koirat ovat jääneet vähän vähemmälle huomiolle

Eilen tokoilin Pommin kanssa. Ruutua, seuraamista ja metalli- ja puukapulan noutoa. Ruutu ok. Puukapula ok. Mutta metallissa huomasin, mihin se aiempi Pommin naaman kalautus metallikapulalle sitten oikeasti vaikuttaa. Nimittäin siinä tilanteessa, kun olin heittämässä metallikapulaa eteenpäin, väisti koira todella voimakkaasti vasemmalle. Reppana pelkää, että kalautuan sitä uudestaan. Mutta itse nouto menee jo aika mallikkaasti, paremmin kuin Stellalla. Pitää nyt harjoitella metallin heittoa, että Pommi unohtaa tuon osumisepisodin.

Tänään oltiin Stellan kanssa Liedossa agiliitämässä. Kehnosti meni. Lähtiessä valitin Jormalle, että olen tosi väsynyt. Olin käynyt jopa puolen tunnin päivätorkuilla ennen lähtöä, mutta ei auttanut. Enkä ole edes juhlinut, joten en ymmärrä, miksi olen väsynyt. Niin tai näin, meikäläisen on oltava itse hyvässä vireessä, muuten kisa ei onnistu. Mikään starteista ei ollut ihan surkea, mutta kaikista tuli hylly.

Heti kun tulin kotiin, pakkasin auton uudestaan ja lähdettiin Jorman ja Pommin kanssa metsään. Teimme Pommille kevään ekan esinerúudun kangasmetsään. Kaistaleella oli pituutta täydet 50m, mutta leveyttä noin 10m. Ensin Jorma vei nahkaisen setelinpidikkeen takarajalle Pommin nähden. Pommi lähti innolla, mutta puolessa välissä alkoi jäljestää tai ainakin alkoi tarkastaa jälkiä. Lopetti sen hetken päästäkin. Esine löytyi kuitenkin helposti enkä joutunut keskeyttämään sen työskentelyä. Esine tuodaan iloisena ja nopeasti suoraan minulle. Toisella kertaa oli vuorossa ihan ekaa kertaa kaksi esinettä kerralla, molemmat takarajalla. Sukka ja käsine. Pommi toi ekan hyvin. Sitten lähetin sen toiselle. En odottanut sen lähtevän, mutta sinne se vaan pinkaisi ja hetken päästä se jo tutki takarajaa. Toi sieltä esineen.  Se ei tee luotisuoria pistoja, mutta työskentelee innolla, joten annan sen hoitaa homman niin kuin itse parhaaksi näkee.