Torstaiseen tapaan lähdettiin Maskuun vesipelastustreeniin. Mukaan otettiin Stella ja Pommi. Stellan treenivuorohan se on. Olen kuitenkin yrittänyt antaa treenikierroksista sen viimeisen Pommille, jotta sekin pääsee tässä lajissa eteenpäin. Meillä ei ole nyt kotona vetokoukullista autoa, joten en saa omaa kalustoa järven rantaan. Kun omaa mökkiä ei ole, jää treenaaminen pelkästään näihin torstaikertoihin.

 

Stellalle olin suunnitellut täksi päiväksi esineen vientiä ja veneen hakua. Esineeksi valitsin poijun. Sehän inhosi sitä viime vuonna eikä suostunut edes lähtemään rannasta se suussa. Talven aikana on näköjään pienessä päänupissa kelattu asiaa läpi eikä nyt ollut nähtävissä pienintäkään epäröintiä Nauru Köydenpätkään tarrattiin kiinni halulla ja liikkeellelähtö oli nopea ja varma. Uinti veneelle oli päättäväistä ja luovutuskin oli hyvä. Kaksi kertaa tämä tehtiin ja jäi hyvä fiilis. Matka ei ollut normaali, mutta matkaa aletaan nyt lisätä, kun esine ei ole enää ongelma. Kokeessahan meille tulee poiju, dummy tai pelastusliivi. Treeneissä on aina vain poiju tai liivi, dummy on liian helppo.

 

Toinen liike oli veneestä hyppy ja veneen hinaus rantaan. Se otettiin vain kerran. Hyppy on hyvä. Köydestä tarrautuminen on hyvä, mutta sitten koira pirulainen tekee yhden kunniakierroksen. Tämän seurauksena köyden asento muuttuu huonompaan suuntaan ja saattaa jopa kiertyä kaulan ympärille. Pitää muistaa sanoa napakka ”rantaan” komento ilman käsimerkkiä sitten kokeessa.

 

Pommille olin suunnitellut veneen vetoa. Sinänsä riskijuttu, sillä en ollut varma, että lähteekö se edes rannasta – varsinkin, kun kaikki ihmiset ovat vieraita. Sillä aikaa, kun kiinnitin köyttä veneeseen, annoin vieraan henkilön syöttää (avustaja) Pommille nakkia. Vielä hetsattiin köydellä sen verran, että se otti siitä hampailla kiinni. Sitten venho vesille noin kuuteen metriin. Avustaja heitteli ja liikutteli köyttä. Lähetin Pommin hakuun. Se kitisi ja yritti astua veteen, mutta epäröi. Hetken se teki tätä, kunnes halua noutaa köysio vei voiton ja koira loikkasi veteen. Uinti oli vielä aika pystyä, mutta päämäärä oli selvä. Se ei piitannut lainkaan siitä vieraasta ihmisestä veneessä. Loistavaa Cool Saatuaan köydestä kiinni se ui hyvin rantaan ja mikä parasta, toi köyden vetäen ihan kunnolla maalle asti minun käteeni. Ihan niin kuin Midi teki aikanaan. Stellaltahan aukeaa suu saman tien, kun tassut koskettavat pohjaa, mikä ei ole hyvä juttu. Otettiin nouto vielä toiseen kertaan ja nyt lähtö oli nopeampi. Kyllä tästä hyvä tulee!