Ollaan oltu kohta viikko matkassa. Perjantaina matkattiin 9 tuntia Pommin kasvattajan Marjon  luokse pentutapaamiseen. Paikalla olikin monta aussia, mutta Pommi taisi olla ainokainen D-pentueesta. Hyvin meni mm. kimppakävely, vapaa sellainen. Mitä nyt Nabu hieman näytti Pommille kaapin paikkaa. Mutta olen tosi iloisesti yllättynyt siitä, miten fiksusti Pommi käyttäytyi. Se ei provosoinut kävelyllä ja kivasti väisti toisia kohtaamisessa.

Sunnuntaina siirryttiin Vaalaan Suvirantaan kesäleirille. Pommi on harjoitellut PK-jälkeä, esineruutua ja tottiksessa eteenmenoa ja estehyppyä. Jälki menee suht hyvin, mutta keppien ilmaisussa yritän siirtyä tuomisen sijasta maahanmenoon. Pommi ei perusta palkasta kepeillä, vaan sille paras palkka on lupa saada jatkaa jälkeä.

Esineruudussa yllätyin tosi paljon. Ekalla päivällä otettiin esineet risteilemällä aluetta, koska Pommi ei tajunnut, että siellä voi tosiaan olla jotain ennalta laitettua. Seuraavana päivänä se nosti ruudusta ilman meikäläisen apuja kolme sinne piilotettua esinettä. Aivan uskomaton, kun tähän asti on aina ollut vain kapea kaistale ja näyttäen viety yksi esine takarajalle.  Tänään otettiin myös esineruutu ja siellä kolme esinettä ennalta piilotettuna. Ruutu oli kaikille koirille vaikea. Pommi nosti ekaksi sen "vaikean" keskeltä, sitten etureunalta ja vähän avitettuna takakulmalta vielä yhden. En halua antaa sille apuja kuin ihan pakon edestä. Onneksi se on itsenäisesti työskentelevä koira.

Tänään oli lisäksi vapaamielinen joukkuekisa. Meidän joukkueessa oli Pommi, Eeva&Mina sekä Mari&Wallu. Pommi suoritti hakuosuuden, Mina pupsi tottiksen ja Wallu agilityn. Lopputulokset julkaistaan ihan kohta. Hauskaa oli. Laitan kuvia sitten näytille, kun olen palannut seuraavan viikon leiriltä.

Olen oppinut koirastani aika paljon tänä aikana. Luottamus siihen on kasvanut melkoisesti. Se oli alkuviikosta todella pidättyväinen ja mörköjä oli melkoisesti, tässä viikon aikana se on vapautunut ja erityisesti kun sen kanssa tehdään töitä, se on vapautunut ja motivoitunut työskentelyyn. Kannatti tosiaan lähteä kaksin Pommin kanssa leirille.

Murheita sen sijaan on aiheuttanut Stella, joka on kait saanut mahataudin. Se taitaa olla kuitenkin jo menossa ohi, mutta katson sen kunnon, kun palaan kotiin. Sitten täytyy päättää, otanko sen ensiviikon leirille vai otanko pelkästään Pommin. Toivottavasti Stella on jo terve.