Tänään teimme pikavisiitin Maskun vepetreenipaikkaan. Molemmile koirille vain yksi liike.Stellalle pelastusliivien vienti veneelle ja Pommille viennin alkuopetusta.

Stellaa varten teimme oikein suunnitelman, että miten sille näytetään närhen munat viennin sössimisestä. Jos se olisi alkanut pelleillä liivin kanssa, olisi  kaveri puuttunut sen tekosiin. Mutta närhen munien näyttäjä olikin Stella. Se vei pelastusliivin kaksi kertaa veneelle - virheittä. Toisella kertaa ihan 30m asti eli koe-etäisyydelle. Luovutuskin hyvä eli se oikein tarjosi liiviä veneeseen. Voi räkä. Pitää siis mennä aina vientiliikettä suorittamaan tosi tiukalla asenteella.

Pommille alettiin harjoittaa vene-käskyn merkitystä ja veneelle uimisen ihanuutta. Tämä siis vientiä silmälläpitäen. Hyvin äkkiä huomattiin, että ruoka on ihan toisarvoinen juttu, Pommi toimii parhaiten leluilla/patkoilla. Se otti veneeltä mukaansa veriplätyn ja toi sen koskemattomana rantaan jalkojeni juureen. Se ei pelkää lähteä rannasta eikä uida ihan veneen viereen vieraan ihmisen luo. Voi olla, että ensi kesänä minulla on uusi koira kokeilemassa soven läpäisyä.