Meillä oli tänään tosi kiva treeni etenkin Pommin kanssa.

Stella oli mukana täysillä, mutta ns. "ampui yli" joissakin asioissa. Esim. tunnarissa intoa on nyt liikaa ja tarkkuus kärsii. Se on kyllä helppo hoitaa kuntoon. Luoksetulon seisominen alkaa sujua pikkuhiljaa - luojan kiitos. Valmistelevassa osassa höpötän sille, että nyt tehdään seisominen ja muistutan tulemaan pian. Ristiriitaista, mutta toimivaa. Kaukokäskyissäkin olen keksinyt pari uutta jippoa: eka on se, että taakse laitetaan palkka ja siihen liittyy käsiliike, jonka pystyn jatkossa tekemään kokeessakin. Toinen on, että seisomisesta istumaan tehdään uudella back-käskyllä, joka vie liikettä taaksepäin. Ruutu tuotti vaihteeksi vaikeuksia. Stella meni koko ajan oikealta ohi eli seisahtui ruudun kohdalle, mutta joko sivulinjalle tai linjan ulkopuolelle. Ei ollut nauhaa tällä kertaa, olisikohan johtunut siitä.

Pommin treenissä asioina oli kaukokäskyt ja seuraaminen. Alussa oli luoksepäästävyys, juoksutarkastus ja paikallaanmakuu. Luoksepäästävyys otetaan vielä siten, että minua tervehditään ekaksi ja sitten vasta Pommia. Hän saa namia "tuomarilta". Nyt pommi ei malttanut pysyä paikallaan vaan otti askeleen eteen, jotta pääsee namien luo nopeammin. Sitä ei yhtään haitannut, vaikka päätä siliteltiin ja muutenkin siinä ropeloitiin samalla. Tuleekohan meille tästä pusuongelma - tuskinpa. Juoksutarkastus meni ok, ei hätkähtänyt pallien ropelointia yhtään, kun samalla sai tutkijalta namia.

Kaukokäskyt (AVO) sujuu hyvin, Pommi ei liiku yhtään. Me otettiin se aika läheltä, ettei tule virheitä. Viimeksi Pommia häiritsi muut paikallaolijat, mutta nyt ei lainkaan. Sitten katsottiin, miten minä harjoittelen seisomisesta istumaan menon, jossa on mahdollisuus virheliikkeeseen. Siinä teen samoin kuin Stellalle eli backilla alas.

Samalla kun mut kävivät kaukot läpi, me teimme omiamme. Otin ALO ja AVO hypyt - ei ongelmaa. Samoin tasamaan nouto ja hyppynouto, hienosti molemmat. Sitten treenattiin myös eteenmenoa ilman pysäytystä, kun oli aikaa. Siinä Pommilla on tosi into lähteä liikkeelle, kun tietää, että lelu odottaa edessä. Pitää vaatia kunnon seuraamista ne muutamat askeleet. ennen  lähetystä. Sitten vielä kiirittiin ja muuten vaan hengailtiin toisten koirien joukossa. Pommi oli ihan outo, se olisi halunnut leikkiä pienen puolitoistavuotiaan uroksen kanssa!!! Eikä se viitsinyt kunnolla rähistä kahdelle "vakivihamiehelle".

Viimeisenä seuraamisharjoitus, jossa koiran piti olla kontaktissa eikä se saanut katsoa vierasta, joka kulki häiritsevästi meidän ympäri. Se oli Pommille outoa, mutta lopuksi se ei enää yrittänyt vilkuilla sivulle. Tätä treeniä pitää tehdä usein ja vieraiden kanssa.