Tänään tokoiltiin puolentoista vuoden tauon jälkeen Stellan kanssa Liedossa. Tuomarina oli Tuija Sere.

Stellalle on pidetty ajoittain melko tiukkaakin asennekasvatusta, koska se vahvaluonteisena narttuna pistää minua kokeessa kuusi nolla. Se on saanut joitakin etuja takaisin, mutta edelleen sen elämä on etuudettomampaa kuin aiemmin. Lisäksi olen nyt ihan hiljattain alkanut (vasta!) vaatimaan siltä täysin oikeaa suoritusta sinne-päin-suorituksen sijaan.

Eli itse kokeeseen. Stellalle sopii hallit paremmin, koska niissä sillä ei ole niin paljon seurattavaa - se on yksi asia, joka minun täytyy hoitaa kuntoon eli mitään muuta ei saa edes ajatella kuin tokoa ja minua silloin, kun ollaan kentällä. Siinäpä työsarkaa. Tulos oli parempi kuin odotin, mutta ei tullut ihan se ykkönen jota niin halajan.

 • Paikalla makaaminen 9 - pää liikkui aika lailla ja tuli muutamia asennonvaihtojakin lonkalta toiselle. Tuo oli ansaittu pistepudotus.
 • Seuraminen 8 - tässä näkyy ohjaajaherkän koiran paineistuminen, kun ohjaaja hermoilee. Tulee vähän epätarkkuutta. Nyt Stella pysyi kyllä pääsääntöisesti juuri oikeassa paikassa sivulla, mutta sivusuunnassa ei paikka pysynyt riittävästi. Yksi perusasento ei ollut kunnollinen.
 • Istuminen seuraamisen yhteydessä 9,5 - minusta oli kyllä täysi kymppi, nopea (ei salama) enkä minä himmannut yhtään käskyä antaessa.
 • Luoksetulo 6,5 - tämä on meidän murheen paikka. Stella ei malta seisahtua ja olemme tätä liikettä kaikista eniten treenanneet viime aikoina. Teki molemmat pysähdykset, mutta valui molemmissa , etenkin seisomaan jäämisessä.
 • Ruutu 9,5 - kolme ekaa koiraa menivät luoksetulon merkeille. Stellakin lähti kaartamaan oikealle, mutta sitten oikaisi ja meni kauniisti keskelle ruutua. Seisahdus ja maahanmeno nätti, mutta se pieni kurvi vei meiltä puoli pinnaa.
 • Hyppynouto 7,5 - tämä meni hyvin siihen asti, kun Stella oli paluussa 3 metrin päässä. Silloin seinän takaa kuului rekan torven (kuin laivan sumutorvi) toooosi pitkä tööttöys. Stella seisahtui paikalleen hämillään ja pudotti lopuksi kapulan jalkoihini. Tuomri sanoi huomioivansa tuon melko voimakkaan häiriön, mutta kapula ei olisi saanut siltikään pudota.
 • Metallinouto 0 - tätä osasin odottaa, sillä Stella inhoaa metallia ja kylmänä ei ota sitä suuhun.
 • Tunnari 9 - haki kauniisti omansa, tarkasti kuitenkin jokaisen. En tiedä tuliko tuo pinnan menetys juuri jokasen haistamisesta vai mistä.
 • Kauko-ohjaus 7,5 - meidän toinen ongelmapaikka. Nyt etenemistä ei tullut niin paljon kuin ennen, mutta valitettavasti yksi kaksoiskäsky oli pakko antaa.
 • Kokonaisvaikutus 9.
 • YHTEENSÄ 250,5 pinnaa eli kakkoistulos    .... ja luokkavoitto!

Kokeesta jä kuitenkin hyvä mieli ja nyt pitääkiin katsoa, mihin seuraavaksi päästäisiin kisaamaan. En muuten jännittänytkään niin paljon kuin aiemmin.