Olimme Stellan kanssa toisella paimennustreenillämme. Tänään meillä oli kaksi eri viiden lampaan laumaa käytössä. Eka lauma oli vähän jähmeä, olivat olleet jo sen verran käytössä sinä päivänä, etteivät enää välittäneet liikkua. Toinen lauma oli taas aika elävää porukkaa.

Stellalta pääsi kaksi kertaa turhautunut haukku, joka on todella harvinaista sille työtä tehdessä. Stellaa vielä herätellään ja kyllähän se herää Se alkaa jo totella minun keppiohjausta. Nyt minun pitää välillä antaa sen kiertää kokonaan lauma ja välillä taas pitää se lauman takana ajamassa. Ajoittain se saa itsenäisesti hakea lauman minulle. Huomasin, että jos itse pysähdyn, sekin pysähtyy. Oma liike tulee säilyä kaiken aikaa, jos haluan sen liikkuvan. Keppiohjaus täytyy myös pitää loogisena eli keppi on aina sillä estävällä puolella (=paine). Sinänsä helppoa loppujen lopuksi, kun olen muutenkin tottunut ohjaamaan Stellaa omalla liikkeellä mm. agilityssa ja vepessä. Tässä on tuo keppi uutena tekijänä mukana.

Stella oli nyt aika innoissaan hommasta, selvästi se nauttii siitä, vaikkei vielä oikein tiedä, mitä sen pitäisi tehdä. Välillä haku ja kaarrot sujuvat hyvin - oikeinkin hyvin, ja välillä taas eivät onnistu sitten millään. No ei kait kahden kerran jälkeen voi vielä muuta olettaakaan. Seuraava treeni on kuukauden päästä, ellei sitten päästä johonkin ryhmään jo sitä ennen. Sitten kait aletaankin oikeasti kouluttaa sitä.