Stella yllätti minut tänään todella. Meillä oli paimennustreeni illalla ja nyt oltiinkin laitumella. Ensin piti olla vain 4-5 lammasta, mutta ne päättivät lähteä kotiin sen siliän tien kun otettiin atauksesta, joten Kimmo päätti panna Stellalle koko lauman lampaita. Kait siinä oli jotain kakskyt päätä. En saanut niitä laskettua.

Kun lampaat otettiin aitauksesta, nekin päättivät lähteä muiden mallia seuraten kotiin. Kimmon oma koira lähetettiin apuun ja minä automaattisesti lähetin samalla Stellan oikealle kaarelle (= kiertää lauma oikealta ja mennä sen taakse minusta katsoen). Stella tosiaan kiersi hurjaa vauhtia lauman eteen ja pysähtyi sinne sen oloisena, että tästä ei mennä. Lauma pysähtyi ja kääntyi takaisin meitä kohti. Siis Stella teki ihan oikeasti hakukaaren ja lähti tuomaan lampaita takaisin. Uskomaton juttu!!! Ei se olekaan blondi.

Kun lauma oli saatu takaisin oikeaan päähän peltoa, lähdimme vaan ajamaan laumaa pois porukasta ja aitauksesta päin. Stella tekee aika nätit kaaret, kun vaan muistan, etten saa tujottaa sitä. Sitä vastoin ajaminen suoraan ja liikkeelle lähteminen hitaasti tuottavat tuskaa. Niitä harjoiteltiinkin sitten toisella kierroksella sisätiloissa.

En olisi ikinä uskonut, että Stella hoitelee tuon kokoisen lauman niin helposti. Näki kyllä, että se yritti tosissaan ja että se väsyi aikalailla tästä uudesta jutusta. Tällä kertaa Stellasta näki hyvn, että nyt on blondilla lamppu syttynyt! Se korjaa automaattisesti minun virheitä ja seuraa lauman tekemisiä ja tekee jo omia - oikeita - ratkaisuja. Emäntä kun ei ole ihan yhtä nopea oppimaan.