Juuri niin kuin otsikossa lukee! Harjoitukset voittajaluokassa sujuvat kuin unelma alkukankeuden jälkeen. Kokeessa menee sitten railakkaasti mäkeen.

Toisin kuin tokossa tässä ei tarvitse selitellä asiaa minun jännityksellä. Tiedän, että Stella osaa ja ainoa jännitettävä kohta on eka liike eli köyden vienti veneelle. Siinä pulssi kohoaa, mutta nytkin maanantaisessa kokeessa Stella vei sen upeasti taakseen vilkuilematta veneelle asti - valitettavasti vain teki vauhdikkaan u-käännöksen metrin päässä eikä luovuttanut köyttä.

Muutoinkin maanantainen koe oli katastrofi. Ensin köysi jäi luovuttamatta. Köyden ottajana ollut avustaja oli Stellan nykyiseen taitotasoon nähden liian passiivinen. Kun metrin päässäkään veneestä ei tapahtunut mitään ottamiseen viittaavaa, Stella kaarsi pois. Sen kuuluisi tarjoa köyttä vaikka veneeseen kiiveten, mutta kuten sanottu, sen taidot ja itseluottamus vieraiden henkilöiden suhteen ovat vielä liian heikkoja. Se aussien varautuneisuus tulee tässä hyvin esiin. Sitä Stellalla on, vaikkei heti siltä näytä.

Toinen liike eli veneen haku kaatui omaan mokaan ja Stellan epäröintiin. Kun veneessä asettelin meitä lähtöä varten, olin vahingossa Stellan hännän päällä. Käskyn saatuaan Stella yritti hypätä, muttei päässyt. Nostin jalan ja samassa se hyppäsi ilman eri käskyä. Valitettavasti siinä meni sen verran aikaa, että se ei ehtinyt uimaan ideaaliseen kohtaamispaikkaan (suoran köyteen), vaan meni noin pari metriä veneen ja siitä riippuvan köyden pään ohi. Normaalisti se lähtee uimaan veneen perässä, mutta ei nyt.

Hukkuvan pelastaminen oli täydellinen ja siitä tulikin meidän ainoat pisteet eli täydet 40.

Viimeinen liike oli esineen vienti veneeltä veneelle. Annoin esineen Stellalle, se otti sen suuhun, pudotti. Tämä toistui monta kertaa. Lopulta se ei enää avannut suutaan, vaan tuli aivan minun eteen ja katsoi syvälle silmiin. Siinä vaiheessa täyttyi myös 30sekunnin lähtoaika. Jos Stella olisi ollut ihminen, se oli kai rukoillut minua, etten lähetä sitä toiselle veneelle. Oli tulla tippa linssiin siinä kohtaa - ei sen takia, ettei se vienyt, vaan sen takia, mitä sen ilme kertoi.

En tajua, miksi se ei suostunut menemään toisen veneen lähelle silloin, kun siinä oli avustajana vieras ihminen. Pitää kai kaapata joku kadunmies aina treeniin mukaan, että saadaan Stella luottamaan myös vieraisiin avustajiin.

Kyllä tulee töitä tehdä, että ne ykköset saadaan kasaan ensi vuonna.