Hyvä luoja sentään, olen kirjoittanut edellisen kerran tasan vuosi sitten kuulumisia. Tässä välissä on ehtinyt tapahtua aika paljon.

Surullisinta, nytkin heti tulee vedet silmiin, oli päätös luopua Pommista, minun kultamussukastani. Vaikka näyttikin, että kaikki alkaa jo rauhoittua ja kivut ovat kurissa, kun koira ei syönyt rannettaan, se räjähteli jälleen muille perheen koirille. Päätöksen sinetöi sen aiheeton karkaus Jaden päälle. Tutkimuksista huolimatta ei selvinnyt, mikä Pommia vaivasi ja mikä aivan selvästi aiheutti sille ajoittain kipuja. Niinpä Pommi poistui keskuudestamme lokakuun ensimmäisenä päivänä. Yksin sen vein lääkärille ja yksin kannoin sen huopaan käärittynä takaisin autoon. Pommi lepää nyt tuolla nurmikkoalueen laitamilla Midin vieressä. Ylihuomenna olisi tullut kahdeksan vuotta täyteen. Kunhan kesä tulee, istutan molemmille pojille omat ruusupensaat.

Stella kunnostautui siinä vihoviimeisessä vesipelastuskokeessa, johon olin sen ilmoittanut. Olin päättänyt jo lopettaa sen kanssa kisaamisen. Lauantaina ensin lähes täydellinen suoritus, mutta viimeisessä liikkeessä päättikin rantautua kesken kaiken, ykkönen meni sivu suun. Seuraavana päivänä se teki täydellisen virheettömän suorituksen ja siitä tuli vesipelastusvalio VPVA. Nyt ollaan pidetty taukoa harrastuksista, mutta koska Stella on niin vireä, ilmoittauduimme rally-tokon kurssille. Mennään pitämään hauskaa tämän 11v ikinuoren ikäneidon kanssa.

Jade suoritti luonnetestin liehuvin lipuin. Sekään ei ole ihan niin pehmis kuin mitä siitä päälle päin voisi olettaa. Perinteisessä paimennuksessa edettiin nopeammin kuin odotin. Ensin Jade suoritti PAIM2:n ja saipa vielä ns. ykköstuloksen ylimmästä luokasta ja PAIM3-koularin. Talven aikana ollaan treenattu harvakseltaan, mutta nyt tiivistetään tahtia, kun päästään laitumille. Jaden kanssa ollaan molemmat harjoiteltu tiukkojen paikkojen tilanteita ja sitä, että koira malttaa pysyä paikoillaan/asemissaan, kun niin sanon. Tavoitteena on paimennusvalion titteli, mutta saa nähdä kauanko siihen menee aikaa. Tokossa kisaamme edelleen, mutta nyt on aika laittaa koira kuriin ja tehdä sille selväksi, että myös kokeessa pitää kaikki tehdä kuten treeneissä. Pikkaisen alkaa olla prinsessassa kuningattaren ( = Stellan) elkeitä. Jääkautta pukkaa neidille!

Iloista odotusta on ilmassa, mutta siitä sitten myöhemmin :-)