Olin päivän kokouksessa ja meni sen verran myöhään, että suunniteltu perustottelevaisuuskoulutussessio sai jäädä. Sen sijaan kävin tekemässä Stellalle ja Pommille jäljet metsään.

Paikkana oli kangasmetsä ja siellä sopiva notko, johon ei pahemmin tuuli osunut. Niinpä ei tarvinnut Stellaakaan varten miettiä tuulen suuntaa. Lisähaasteita toi se, että jopa minä NÄIN muita jälkiä. Sienestyskausi on edelleen menossa, samoin hirvestyskausi on alkanut. Tekemäni jäljet olivat suht lyhyitä. Arvioisin, että vain pari kolmesataa metriä.

Ensin Pommi.  Jo autolta lähtiessä poika veti kuono maassa ja nenä hajuja ryystäen liikenteeseen. Jäljellä oli nameja parissa paikkaa, osa niistä mentiin yli. Vauhtia oli vähäsen liikaa ja ne sienestäjien jäljet olivat aika haastavia ylitettäviä. Päästiin kuitenkin oma jälki loppuun ja lopussa olevan namiläjän luo. Poika olisi jatkanut vielä pidempäänkin. Taisi reppana vasta päästä vauhtiin. Niissä sienestäjien jäljissä vähän huilailtiin ja mietittiin, että mikä se näistä olisi se oikea reitti, mutta muuten pää pysyi kauniisti maassa.

Sitten hain Stellan autosta. Pommi jäi autoon protestoiden erittäin kovasti - jäljet ovat sen eikä Stellan.

Stella oli ihan täpinöissään. Sain hädin tuskin sitä rauhoittumaan jäljen alussa. Jäljellä oli jemmattu viisi keppiä. Eka keppi oli suht lähellä alkua ja se merkattiin, mutta astuttiin yli. Vihjasin asiasta ja sainkin kepin käteeni. Kehuja, ihastelua ja makkaraa, vähän leikkiä. Sitten jatkettiin. Seuraava keppi meni vähän paremmin, mutta edelleen jouduin vihjaamaan käteen antamisesta ja kehumaan ja leikkimään vähäsen. Sitten tulikin vauhtia ja niitä sienestysjälkiä, jotka Stella selvitti. Seuraavia keppejä se toi oma-aloitteisesti ja innolla luokseni. Jälki loppui molempien mielestä liian aikaisin. Siinä vaiheessa epäilin, että yksi keppi olisi jäänyt matkalle. Oli pysähdyttävä vielä kerta ihailemaan ja samalla laskemaan kepit. Kaikki 5 keppiä löytyivät taskusta. Jippii! Ja mikä parasta, Stellan pää oli koko aika alhaalla. Se ei kertaakaan yrittänyt vaihtaa haun puolelle.