Stellan juoksu jatkuu vielä runsaan viikon ja Pommi sai kunnian toimia sijaiskoirana tämän päiväisessä agilitytreenissä. Pommihan on ollut joskus mukana treeneissä, mutta vain katsomassa. Yhden kerran se tosin pääsi hyppäämään pari kertaa hyppyesteen yli, muutoin se ei ole agilitya ennen harjoitellut.

Kävin läpi kaikki esteet paitsi pussin, pituuden ja pöydän. Keinu oli ainoa, jota se pelästyi ja sitäkin vasta sitten, kun se kolahti pahemmin. Tyhmä minä - tiesin, että se on este, jonka ensiopetus on aina tehtävä kahden ihmisen voimin. Olin yksin.

Otin putken suht lyhyenä ja heitin pallon sen läpi. Oikean kulkureitin oivaltamiseen meni hetki, mutta sitten suora putki sujuikin jo hyvin. Yhden kerran palkkapallo vieri kentän reunamilla olleen putken sisälle. Koska se oli U-muodossa, Pommia piti kehoittaa hakemaan pallo ja yhden kehotuksen tukemana se uskalsi mennä umpiputkeen. 

A-este meni aika hyvin. Siinä Pommi jo melkein tajusi, että alastulolle pysähdytään ja mennään istumaan. Ylösmeno sujuu vähän niin ja näin - siis sen saisi mennä hitaammin, ettei ala tulla ylösmenokontaktin virhettä

Hypyt menee ok pallon kanssa. Tein jopa U-kuvion eli eka hyppy yli ilman palloa, sitten kaarros takaisin tulosuuntaan ja viereinen hyppy pallon voimalla yli. Ei se vielä ole oivaltanut, että pitää hypätä riman yli sitä pudottamatta. Nyt se vaan sattui onnistumaan.

Rengas ei ottanut sujuakseen muutoin kuin mini-renkaana. Sitä voisi muuten harjoitella kotosalla pelkällä motskarin renkaalla. Siinähän sen saisi oivaltamaan, mistä tulee hypätä.

Puomi oli aika helppo. Pommi ei sitä säikkynyt aluksi, mutta keinukokemus aiheutti hetkellisen takapakin, joka kuitenkin saatiin muutamalla ylityskerralla unholaan. Alastulon seisahdus pitää ottaa tarkasti, siinä se mielellään tulee liian alas asti.

Kepit meni ihan normaalisti, mutta hienosti ilman hidasteluja.

Muutoinkin voin sanoa olevani Pommin esitykseen tyytyväinen. Se jaksaa ihan uskomattomasti tehdä hommia pallon, patukan ja namin voimin. Ja ihanaa, että se pallo tulee aina minulle käteen asti. Taidan tehdä siitä pallohullun koiran, se näyttäisi olevan aika helppoa. Vaikka samalla kentällä oli toinenkin koira yhtä aikaa treenaamassa, Pommi pysyi kanssani. Parasta, että sillä ei ollut aikomustakaan rähistä kenellekään koiralle, ei nartuille eikä edes uroksille. Kaikille sen töpö heilui kutsuvasti. Josko opit alkaisi mennä perille.

Tuskin me agilitya ensi viikon treeniä lukuunottamatta treenataan. Kunhan silloin sun tällöin teen sen kanssa jotain. Muut lajit saa olla etusijalla, kunnes niistä tulee tuloksia. Sitten vasta on agilityn vuoro.