Viime lauantaina haettiin Tampereelta Minnalta Hazelmoor Wannabe Whoopi eli Jade. En saanut edelleenkään sitä black tri urosta, koska urosta en voi ottaa niin kauan kuin minulla on Pommi. Tosin ei tässä pakkauksessakaan ole mitään vikaa, päinvastoin se on aivan valloittava tytöntyllerö.

Jadelle on jo opetettu kaukokäskyjä eli tekniikkaa miten noustaan maasta istumaan ja mennään uudestaan maahan paikaltaan liikkumatta. Samoin sille on opetettu noutoa. Se hakee ison narulelun (sellaisen, jossa solmut päissä), tuo sen minulle ja saa namin. Sitten revitellään - ja sitä se rakastaa todella paljon. Se taistelee koko pikku kropallaan lelusta.

Itsenäisesti Jade on opetellut hyppynoutoakin. Se hakee narulelun pentuaitauksestaan ja hyppää se suussaan kepeästi oviaukon 25senttisen kynnyksen yli. Itse sillä on korkeutta nippa nappa yli tuon kynnyksen. Olen huomannut, että se hyppää hienosti esteiden yli. En muista yhdenkään pentuni olleen noin hyvä hyppääjä tuossa iässä. Sääli, ettei agility ole meidän laji - ellen sitten jossain vaiheessa kuitenkin päätä ottaa sitä mukaan settiin.

Stella on melkoisen välinpitämätön pennun suhteen, kun siitä ei saanutkaan vielä leikkikaveria. Alussa se yritti hirveästi saada sen leikkiin mukaan, mutta eihän Jade lähde niin rajuihin riekkujaisiin, mitä Stellukka pyytää.

Pommi ihastui pentuun Tampereelle, kun oltiin sitä hakemassa. Kotona asiat muuttuivatkin täysin. Se ei siedä pentua lähellään ja valitettavasti se tekee melko rajun näköisen hyökkäyksen pennun päälle. En voi tässä vaiheessa antaa pennun olla Pommin kanssa samassa tilassa, sillä yksikin kunnon kaato ja pennulta on luut poikki. Nyt sisällä portti erottaa ne toisistaa. Pommi esittelee kaunista hammasrivistöä, kun pentu tulee lähelle porttia. Toisaalta Pommi ei mielellään tule samaan tilaan, jossa pentu on. Se selkeästi pelkää pentua sisällä.

Tänään käytiin lenkillä ulkona Stellan, Pommin ja pennun kanssa. Pommi oli varmuudeksi talutushihnassa. Vaikka pentu juoksenteli perässä ja väliin ehti eteenkin, ei Pommi reagoinut siihen sen kummemmin. Yritti luikkia tieltä pois, jos mahdollista. Pentu oli useaankin otteeseen ns. puruetäisyydellä, jopa Pommin leuan alla, mutta edes Pommin suupielet eivät värähtäneet. Pitää siis tehdä noita pikkulenkkejä mahdollisimman paljon. Itse asiassa Pommi jopa haisteli takaapäin pentua mielenkiinnolla. Stella saa kyllä jäädä kotiin, sillä se on ihan liian raju. Nytkin se todennäköisesti oli tönäissyt pennun portailta höseltäessään, niin että pentu ontui etujalkaansa. Ei siinä onneksi tainnut kummempaa olla, koska ontuminen väheni ajan mittaan, mutta selkeästi äskenkin pissalle mentäessä arvelutti portaiden alastulo.

Tänään pentu näkee lampaita ekaa kertaa, kun mennään Pommin kanssa paimennustreeniin. Otin talvikaudeksi vain yhden vuoron, jonka jaan Stellan ja Pommin kesken. Yleensä otan vain toisen koiran mukaan, joten se pääsee kaksi kertaa peräkkäin treenaamaan. Pommilla oli selkeästi keskittymisvaikeuksia viime kerralla. Tajusin vasta kavereiden kysyessä, että se olikin Pommin eka sisätreeni kesän jälkeen. Toivottavasti tänään ollaan vähän keskittyneempiä.