Kaikki kesän treenit ovat nyt alkaneet ja Pommi on päässyt niihin mukaan Stellan lisäksi.

Maanantaisin treenataan Stellan kanssa agilitya Nummelassa.

Tiistaisin on vuorossa paimennusta Somerolla sekä Stellan että Pommin kanssa. Ne ovat tässä asiassa todella erilaiset. Stella on sellainen sähikäinen ja syöksähtelijä, että hermo tahtoo mennä, mutta toisaalta korrekti sekä "ukona" että aitauksessa. Hyvin olemme Stellan kanssa edenneet. Pommi on rauhallinen aitauksessa lampaiden kanssa, tottelee hyvin keppiohjausta. Toisaalta se ei vielä ole kovin pitkällä, joten edessä voi olla haasteitakin sen kanssa. Sitä vastoin se stressaantuu aitaukseen menosta, kun siinä on mentävä sekä ihmis- että koiralauman läpi ja vielä odoteltava portin avaamista ja sulkemista. Viime kerralla liian utelias lammas sai merkin nenäänsä, kun pojalta petti hermo.

Keskiviikko on minun oma piha- ja puutarhailta eli silloin en aio käytä aikaa koiriin - se on omaa laatuaikaa 

Torstaina on vesipelastustreenit Maskussa molempien kanssa. Stellan treeni meni tänään hyvin, kerrattiin esineen vienti veneelle ja hyppy & toisen veneen hinaus rantaan - avoimen luokan liikkeitä. Pommista en enää muistanut, mihin jäimme viime kesänä, joten otettiin sille vain veneestä hyppy. Se istuu kauniisti odottamassa, kun vene soudetaan. Ei muuten hermostu, vaikka jää veneeseen vieraan ihmisen kanssa kaksistaan ja mami jää rannalle. Eka hyppy ei tahtonut lähteä liikkeelle, mutta toinen kerta olikin jo reipas. Stella on muuten ilmoitettu ekaan kokeeseen.

Perjantaina on Pommin agilitytreeni Nummelassa. Laji, jota koira rakastaa. Tätä en ikinä olisi osannut odottaa!

Viikonloppuna sitten harjoitellaan ja kisataan. Siinä on meikäläisen viikkokalenteri. Niin ja onhan se toko siellä aina erikseen sovittuina aikoina, ja jäljen harjoittelu aina, kun vaan jaksaa ja kelit sallii. Tuolla ohjelmalla se vaan jää yöjäljestämiseksi.