Voi taivas, että on kylmää. Kun lähdin tänään paimennuksesta kotiin, näytti auton mittari -28 astetta. Ja tietty Webasto sanoi työsuhteen irti eilen aamulla. Onneksi takuuaika loppuu vasta ensi tiistaina

Olimme siis paimentamassa kolmatta kertaa lampaita Stellan kanssa. Illan aikana pääsee lampaita pyörittelemään kaksi kertaa. Stellaa sytytellään vielä eli sitä ei painosteta käskyillä eikä vaadita liikoja.

Harjoituksessa pyrittiin tänään lisäämään Stellan omaa aloite- ja päätöskykyä. Käytännössä se tarkoitti sittä, että se sai pyöriä lampaiden ympäri pitämällä ne kasassa, kun samanaikaisesti liikuttiin johonkin suuntaan. Suunta oli joko suoraan päästä päähän tai siksak-kuviolla päästä päähän. Selvästikään Stella ei tänään kysynyt minulta enää niin paljon kuin viimeksi ja sen kiinnostus pysyi lampaissa jopa siitä huolimatta, että kepillä katkaisin sen kierron ja ohjasin sen kiertämään toista suuntaa. Ensimmäisellä treenikerralla se töni lampaita - parempi kai sanoa, että törmäsi tahallaan - jotta sai ne liikkumaan. Toisella kertaa se jopa yritti näpätä niitä takamuksesta.

Totuttelimme myös seinän ja lampaiden väliin työntymistä. Stellaa ei hirvitä mennä lampaiden sekaan sen enempää edestä kuin takaapäin. Ajoittain se kävi omatoimisesti irtauttamassa lampaita seinästä/häkin reunasta, mutta aika ajoin jouduin sitä auttamaan. On se aika rohkea tytsi. Jotta kaikki ei näyttäisi ihan niin helposti sujuneelta, kerrottakoon, että pariin otteeseen tarvitsimme kokeneemman apua lampaiden irrottamiseksi seinästä. Ne olivat päättäneet pysyä tiukasti paikallaan.

Seuraava paimennuskerta on parin viikon päästä.