Tämä viikonloppu on mennyt tehdessä sitä sun tätä pikku askaretta. Lauantaina iltapäivän viimehetken auringonvalossa tehtiin Stellan ja Pommin kanssa lenkki. Pakkanen oli aika kipakka. Minun piti mennä vielä hiihtämään, mutta jätin sen kuitenkin väliin. Koirien treenaus jäi vähiin, mitä nyt sisätiloissa Pommin kanssa jotain pientä otettiin.

Sunnuntaipäivän olen tasannut venäjän kokeen, hiihdon ja tokoilun kesken. Yritin ensin hiihtää kynnetyllä pellolla, muttei lumi riitä. Sitten siirryin toiselle pellolle, joka oli kyllä muokattu, muttei kynnetty. Siinä pääsi hiihtämisen makuun. Se olikin kauden eka hiihto. Ensi viikolla olen Saariselällä, joten eiköhän siellä pääse hiihtämään ihan kunnolla ja kunnon lumessa.

Kävin Stellan ja Pommin kanssa treenaamassa tokoa Nummelassa. Ensin Pommi pikku lenkille ja sitten alettiin hommat. Pommin kanssa harjoiteltiin tänään seuraamista, kaukokäskyjä, ruutua, noutoa, luoksetulon pysäytystä ja paikallaan makuuta ryhmässä. Koko harjoitus tehtiin ryhmässä, joten häiriötä oli ihan kivasti. Lisäksi harjoituspaikkamme oli ekaa kertaa prisman parkkis ja sen ohi kulki vähän väliä ihmisiä. Ei haitannut Pommia. Se on tosi rauhallinen - cool jätkä. Paikallaan makuussa yritän saada sen oppimaan, ettei se saa tehdä edes pienen pientä vilkaisua sivulle.  Ruutu on meille oikeasti aika hupijuttu, siitä Pommi tykkää. Nyt se on tajunnut jäädä seisomaan, aluksi se meni aina maahan ruudun keskelle.

Stellan kanssa harjoiteltiin luoksetulon pysähdyksiä, seuraamista, kaukokäskyjä, ruutua, ohjattua noutoa, liikkeestä pysähdykset. Seuraamisessa erityisesti pysähtymiset. Tällä kertaa en antanut Stellan riekkua eri liikeharjoitusten välissä, vaan pidin sen lähelläni, mutten seurauttanut. Ohjatussa noudossa piti ensin huomauttaa, että tehdään merkki - palkkasin sen siinä erityisesti - ja sitten vasta se nouto.