Onpas mennyt aikaa edellisestä päivityksestä. Mitään dramaattista ei ole tapahtunut, mitä emäntä vaan haukkoo happea kaiken liiallisen tekemisen alla. Pitää viisastua ja olla lupautumatta enää mihinkään - tai ainakin lähes mihinkään.

Jade on kasvanut kooltaan lähes Stellan korkuiseksi. Se on kuitenkin vielä surkean kapea ja rimpula, mutta jo nyt tyttömäisempi kuin romuluinen Stella oli aikanaan. Olemme olleet kahdessa pentunäyttelyssä ihan huvin vuoksi ja siksi, että Jade saisi kokemuksia niistäkin. Seuraava näytelmä on sitten oma erkkari.

Paimennusta ollaan treenattu kaikkien kolmen kanssa. Nyt Jade saa aina treenin ja toisen treenin saa vuorotellen Pommi ja Stella. Yritän saada Jadelle opetettua mm. pitkää hakukaarta niin, että voisi sen joskus kisoihin laittaa. Jade on todella yllättänyt hyvillä paimennustaipumuksiltaan. Kaikki kolme koiraa ovat erilaisia paimennuksessa.

Kiireiden keskellä olen laiminlyönyt pahasti sekä Stellan että Jaden toko-opetukset. Jaden kanssa käydään Turussa oppia saamasa ja nyt kun vielä saan parit vepekokeet "toimitetuksi", keskityn molempien kanssa tokoon. Toki yritän saada Stellalle sen puuttuvan ykkösen voittajasta ja VPVA-tittelin. Jaden kanssa olen aloittanut agilityn ja uimistaitoakin pitäisi alkaa hankkia.

Pommilta vietiin sukukalleudet viime viikolla. Toivotaan, että operaation myötä siitä tulisi hivenen suotuisampi muita koiria kohtaan.