Meilläpäin pellot on nykyään viljelty kaikki, joten sellaista mukavaa "ruohopeltoa" ei ole tarjolla. Tänään tein itselleni kompassiharjoituksen eli käytin kompassia jäljen tekoon. Samalla mittasin gpodillani tekemäni matkan ja kunkin suoran reunan pituuden. Seuraavan jäljen teen niin, että piirrän sen ensin tulostamaani karttaan ja otan suunnat sieltä ja teen sen mukaan jäljen. Nimittäin tekemäni jälki jäi 50m vajaaksi.

Jälki oli siis puidussa viljapellossa ja tuuli pahasti vastainen. Jäljellä pituutta 450m ja kuusi keppiä (joiden paikan olin jo ehtinyt unohtaa) oli jemmattu. Kulmia oli kaiken kaikkiaan kuusi, joista viimeinen oli vähän enemmän kuin 90 astetta, muiden kulmat taas vähemmän kuin 90. 

Tauon jälkeen ja eka viljapeltojälki oli Pommille liian haastava. Janalle se ei mennyt suoraan, vaan haahuili. Jälki kyllä löytyi. Tarkasti takajäljen. Jäljellä se ei ollut tarkka, nenä ei pysynyt alhaalla muualla kuin silloin kun tuuli oli myötäinen eli loppujäljellä. Se olisi mennyt tosi herkästi traktorin/puimurin jäljille eli ei ollut nyt muistissa se mitä oltiin tekemässä. Kepit se löysi kaikki, vaikkei olisi halunnut niitä nostaa. Oli taas vähän kiire.

Seuraava  sänkijälki pitää olla kuvioltaan helppo ja kepit tasaisemmin ripoteltuna. Janaa pitää treenata erikseen niin kuin leirillä otettiin. 

Illaksi mennään Stellukan ja Pompulan kanssa tokotreeniin Nummelaan. Olen lähes päivittäin treenannut  yhtä tai kahta liikettä/liikkeen osaa molemmille. Pompula oppii nopeammin asiat ja tuntuu, että se myös tekee niin kuin on oppinut. Liekö uroskoirillakin putkiaivot?