Maalla asumisessa on pari huonoa puolta. Kaikkialle on pitkä matka, ja jos haluaa opettaa pennun tavoille, pitää ihan varta vasten lähteä lähimpään taajamaan katuja tallaamaan.

Otin Pommin mukaan kauppareissulle ja ostokset tehtyäni lähdimme "kartsalle". Käveleminen kadulla sujuu hyvin. Pommi ei välitä ohi ajavista pyöräilijöistä, tosin yksikään ei tullut meidän takaa, kaikki sattuivat tulemaan meitä kohti. Kävelijät ovat ihan ok, paitsi vanhat ihmiset. Niitä pitää pöhistä ja vähän haukahtaa, kun ne ovat oudosti liikkuvina Pommin mielestä mörköjä. Yksi koira (kultsu) tuli vastaan, se ohitettiin taidokkaasti ilman rähinöitä. Muistelin, että Stella reagoi ihan samoin, kun aikoinaan treenattiin taajamaa.

Flunssa alkaa olla ohi, ei se kestänytkään kuin runsaat viisi viikkoa. Nyt olen puolentoista viikon lomalla. Koiria saa treenattua normaalia enemmän. Se tuleekin tarpeeseen, sillä ihan huviksi kokeilin saada Stellalle tokoon koepaikkaa ja onneton onnistuin siinä. Kunpa Stella olisi kokeessa yhtä innoissaan, kun se on nyt treeneissä. Sillä on jo vähän yliyrittämisen makua. Talven aikana ei olla treenattu nimeksikään voi-voi juttuja, joten ei hyvältä näytä. Osa menee ihan ok, toisia juttuja pitää muistutella normaalia enemmän. Luoksetulon kun saisi kuntoon - ei onnistu oikein meidän pysäytykset. No eiköhän sekin ala sujua, kunhan olen miljoona kertaa pysäyttänyt koiran ja kaksi miljoonaa kertaa suorituttanut pelkän nopea luoksetulojuoksun.